Jedzenie

Wiosenna kanapka – Spring sandwich

9 kwietnia 2016

Mieć czas na spokojne poranne zakupy w sklepie nieopodal, móc wybrać najświeższy bochenek chleba, miękkie awokado i kupić jakże luksusowy towar jakim jest łosoś wędzony. W drodze powrotnej wdychać głęboko zapach świeżej bazylii i cieszyć się rześkim porankiem. Mieć dla kogo zrobić śniadanie i cieszyć się nim niespiesznie delektując się każdym kęsem. To jest prawdziwe, proste szczęście. I nie trzeba niczego więcej. No może… poza umiejętnością dostrzeżenia tego i ucieszenia się tym. Potrafisz?

Potrzebujemy chleb, masło, jajka, awokado, wędzonego łososia i świeżą bazylię. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła i robimy jajecznicę. Smarujemy kromkę chleba masłem. Kolejno nakładamy jajecznicę, awokado pokrojone w małe kawałki, łososia i listki bazylii. Smacznego!

___

To have time to shop with no rush in a nearby shop, have a possibility to choose the most fresh loaf of bread, a mellow avocado and such a luxurious  food like a smoked salmon. On your way back home enjoy the smell of a fresh basil and a crisp morning. To have a person for which you can make the breakfast and enjoy it slowly savouring every bite. This is a real and simple happiness. You don’t need anything else. Maybe… Just an ability to see this great thing and enjoy it. Can you do that?

What we need is some bread, butter, eggs, avocado, smoked salmon. We melt a little bit of butter on the frying pan and we make scrambled eggs. Put some butter on the piece of bread. Then add scrambled eggs, avocado cut in small pieces, smoked salmon and few basil leaves. Enjoy!

Podziel się z innymi:
0

You Might Also Like